Buitenplaats Ockenburgh vanaf de Eerste Wereldoorlog
In de Eerste Wereldoorlog verbleven tijdelijk Belgische militairen op het landgoed. In 1919 werd het Vliegveld Ockenburgh aangelegd op de plek waar nu het einde van de Machiel Vrijenhoeklaan is. De laatst bekende bewoners van de villa was de familie Menten. Het landgoed werd in 1931 door de gemeente Den Haag aangekocht en voor het publiek opengesteld.
Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd het vliegveld weer in gebruik genomen en werden de V2-raketten vanaf het Landgoed Ockenburgh afgeschoten richting Londen.
Vanaf 1954 heeft Ockenburgh een camping. De villa werd als jeugdherberg in gebruik genomen en kreeg in de jaren zeventig van de vorige eeuw een aanbouw. Een grote moderne vleugel met een constructie van staal en glas, ook wel ‘De Van Klingeren vleugel’ genoemd. In 1996 werd de jeugdherberg gesloten. In 2011 werd de Van Klingeren aanbouw verwijderd en opgeslagen. In de jaren negentig is op een deel van de camping het huidige Kijkduinpark gebouwd.
Sinds 16 augustus 1990 maakt het landgoed deel uit van het beschermd natuurmonument Solleveld. De afgelopen periode is het park onder leiding van het Zuid-Hollands landschap grondig gerestaureerd. Het renoveren van het landgoed is bijzonder omdat het een Natura 2000-gebied is. Dit betekent dat het landgoed een onderdeel is van een Europees netwerk van natuurgebieden. Er zijn onder andere nieuwe witte landgoedbanken geplaatst en de brug naar duinbos ‘de Zwitserse Partij’ aan de oever van de Spiegelvijver werd vernieuwd.