Van de ooit uitgestrekte buitenplaats Weizigt is slechts een herenhuis overgebleven, met aan de noordwestelijke zijde een koetshuis. Het geheel ligt nu in het 20ste-eeuwse park Weizigt, midden in de stad Dordrecht.
De verstedelijking rondom het huis begon met de aanleg van het station in 1872. Door de bouw van het station nam de bebouwing in de omgeving in korte tijd sterk toe. Het park van het buiten werd steeds kleiner en Weizigt raakte uiteindelijk ingeklemd tussen het station en de stadsuitbreidingen. Het buiten ligt nu aan een doodlopend straatje met een plantsoen ervoor. Het meest oostelijke deel van het park is gebruikt voor de bouw van een bejaardenhuis. Daar ligt nu nog het minst aangeroerde deel van het park, een stuk van het grote bos dat ooit de oostelijke begrenzing van het terrein was.
Na de Sint Elisabethsvloed van 1421 werd op de restanten van een dijkje ter hoogte van de 17de-eeuwse Spuiweg een soort zomerdijk aangelegd, die toegang gaf tot de stad. Deze dijk werd al in 1628 of 1629 verhard. Volgens een vrij betrouwbare kaart van Isaac Tirion stond aan deze Spuiweg al rond 1700 een huis met een classicistisch uitziende tuinaanleg. Archiefstukken tonen aan dat Mattheus van den Broucke hier een huis bezat.