Ontdek de verhalen van Zuid-Holland

Wandelen langs het Romeinse Limespad

De Romeinse grens die door Zuid-Holland, Utrecht en Gelderland loopt is de basis voor deze Lange Afstands Wandelroute. De route loopt van Katwijk – waar de Rijn destijds in zee uitmondde – langs de Oude Rijn, Kromme Rijn en Nederrijn tot achter Nijmegen waar het pad de grens overschrijdt, richting Xanten. Een tocht dwars door het Nederlandse landschap, van de duinen in het westen via de veenweiden en het land van de grote rivieren tot de zandige stuwwallen in het oosten.

Met het Romeinse Limespad wandel je 275 kilometer langs gereconstrueerde wachttorens en castella van de Limes. Het pad is in twee richtingen bewegwijzerd met de bekende wit-rode markering.

undefinedBron: ANWB special wandelen

Gids en gps-tracks
Het Limespad is in het veld wit-rood gemarkeerd. De bijbehorende gids bevat een uitgebreide routebeschrijving met topografische kaarten 1:25.000. Bovendien zijn de gpx tracks en de kaartjes gratis te downloaden. Wandelaars die de route van Berg en Dal (Duivelsberg) naar Xanten (Duitsland) willen vervolgen, kunnen vanaf deze website ook deze trajecten/etappes ­downloaden. Ook vind je hier informatie over ­overnachtingsmogelijkheden.

De route is een samenwerking van ANWB, Wandelnet, Landelijk Fietsplatform, Romeinse Limes Nederland, Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed en de Nederlandse Limes Samenwerking. 

Reacties

Er zijn nog geen reacties

Plaats reactie

Om spam te voorkomen, stellen wij u een eenvoudige vraag. Vult u alstublieft het antwoord hieronder in.