Ontdek de verhalen van Zuid-Holland

Archeologie

Beleef de archeologie van Zuid-Holland
Zuid-Holland is rijk aan archeologische ontdekkingen. Denk aan topvondsten als het Romeinse masker van Matilo, de schaal van Oegstgeest, de Zwammerdamschepen en het Graf van Wassenaar. Op de website Archeologie van Zuid-Holland lees je alles over deze ontdekkingen en de musea waar je ze kunt zien, maar ook over evenementen, tentoonstellingen en andere activiteiten. Ook vind je er het beleid en de ‘spelregels’ voor opgraven per gemeente. Wil je zelf aan de slag met archeologie? Op de site staat een overzicht met alle verenigingen.  

Naar de website Archeologie van Zuid-Holland 

Archeologie in Zuid-Holland is een initiatief van de Archeologietafel Zuid-Holland, waarin de gemeenten Delft, Den Haag, Dordrecht, Gouda, Katwijk, Leiden, Rotterdam, Rijswijk, Vlaardingen, de Omgevingsdiensten Midden Holland en West Holland, de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed, het Erfgoedhuis Zuid-Holland en provincie Zuid-Holland verenigd zijn. De website bundelt en ontsluit alle publieksgerichte communicatie over archeologie om archeologie in Zuid-Holland beter zichtbaar en beleefbaar te maken. De website is gerealiseerd door Erfgoedhuis Zuid-Holland, met steun van de provincie Zuid-Holland.

Archeologische Kroniek
Op zoek naar de Archeologische Kroniek, de jaarlijkse uitgave met informatie over vondsten en opgravingen in Zuid-Holland? Bekijk hier alle jaargangen

Reacties

Er zijn nog geen reacties

Plaats reactie

Om spam te voorkomen, stellen wij u een eenvoudige vraag. Vult u alstublieft het antwoord hieronder in.