Ontdek de verhalen van Zuid-Holland

Schoolplaat Oude Hollandse Waterlinie

Na de trekvaarten, de Romeinse Limes en de Atlantikwall heeft nu ook de Oude Hollandse Waterlinie een eigen schoolplaat. 

Erfgoedhuis Zuid-Holland ontwikkelde schoolplaten voor de verschillende Erfgoedlijnen. Ze zijn bedoeld voor groep 7 en 8 van het basisonderwijs en worden gratis verstrekt aan scholen langs de Oude Hollandse Waterlinie. Op de voorkant staat een kleurrijke tekening waarop op een speelse manier uitleg wordt gegeven over de waterlinie en alle zaken die daarbij kwamen kijken: van de gewapende scheepjes die werden gemaakt om door ondiep water te varen tot boeren die proberen hun vee veilig te stellen. Op de achterkant staat informatie waarmee leerkrachten zelfstandig een les over het onderwerp kunnen verzorgen. 

undefined

De glossy poster (afmetingen 85 bij 60 cm) is ook te bestellen. De kosten daarvan zijn 10 euro, inclusief verzending in een stevige koker. Ben je verbonden aan een school of erfgoedinstelling, dan is de schoolplaat kosteloos te verkrijgen. Neem voor het plaatsen van een bestelling contact op met Klazien Wijnakker, via wijnakker@erfgoedhuis-zh.nl. Ook voor de digitale versie kun je contact met Klazien opnemen.

Meer doen met de Oude Hollandse Waterlinie? Bekijk ons aanbod met educatief materiaal

Reacties

Er zijn nog geen reacties

Plaats reactie

Om spam te voorkomen, stellen wij u een eenvoudige vraag. Vult u alstublieft het antwoord hieronder in.