Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website gebruikt cookies om filmpjes van YouTube te tonen en social mediaknoppen van Facebook, Twitter en Pinterest (third party cookies). Als je deze cookies niet wil, dan kun je dat hier aangeven. De betreffende functionaliteit wordt dan uitgeschakeld. Wij plaatsen zelf wel altijd functionele cookies voor de werking van onze website en (anonieme) analytische cookies om onze site te verbeteren.

Ontdek de verhalen van Zuid-Holland

Paviljoen Duivenvoorde wint Prix Versailles 2018

Eigentijds, duurzaam én passend bij het 13e-eeuwse kasteel

Het bezoekerspaviljoen bij Kasteel Duivenvoorde is bekroond met de Prix Versailles, een internationale architectuurprijs die zich richt op projecten die de link leggen tussen commercie en cultuur. 

Het paviljoen Hof van Duivenvoorde, dat is ontworpen door architectenbureau 70F architecture, is eigentijds en duurzaam van opzet, maar past ook uitstekend bij het 13e eeuwse kasteel. De aanleg van het bezoekerspaviljoen in een ommuurde tuin met boomgaard en moestuin maakt onderdeel uit van het Herstelplan Kasteelpark Duivenvoorde. Met het herstel van het park en het realiseren van het Hof van Duivenvoorde is de recreatieve functie van Duivenvoorde verbeterd en is het kasteel  'een omweg waard' geworden.

undefined

De aanleg van het paviljoen is mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage uit de Erfgoedlijn Landgoederenzone van de provincie Zuid-Holland. 

Een bezoek brengen aan het kasteel en het Hof van Duivenvoorde? Praktische informatie vind je op de website van het kasteel

 

Reacties

  1. anoniem

    Het gebouw en de tuin en boomgaard zij inderdaad prachtig en sluiten erg goed aan bij Duivenvoorde. Je kunt er bovendien ook heerlijk eten.

    30 december 2018

  2. Redactie

    Goed om te weten, bedankt voor de tip!

    09 januari 2019

  3. anoniem

    Prix Versaiiles voor Paviljoen Duivenvoorde. Bravo. Jammer dat er door de architect niet meer rekening is gehouden met de akoestiek. Het oude oor heeft veelal last van galm, dat ontstaat als er geen gordijnen hangen, geen kleedjes op tafel liggen (walgelijk burgerlijk) en er betonnen vloeren zijn. Ook hier treedt dit op. Volgens de Washington Post d.d.17-06-2019 is dit discriminatie. Gelukkig kan je ‘s zomers buiten zitten, dan heb je er geen last van. M. S. Knaap

    25 juni 2019

Plaats reactie

Om spam te voorkomen, stellen wij u een eenvoudige vraag. Vult u alstublieft het antwoord hieronder in.