Ontdek de verhalen van Zuid-Holland

Romeinenweek 2018

Romeinenweek 2018
Van 28 april tot en met 6 mei 2018 vindt de vijfde editie van de Nationale Romeinenweek plaats. Deze meivakantie staat helemaal in het teken van de Romeinse geschiedenis van ons land. Dit jaar nemen de Romeinen je mee op reis!

undefined

Activiteiten
Ook dit jaar organiseert RomeinenNU de Nationale Romeinenweek. Meer dan 100 musea, historische verenigingen en andere cultuurhistorische organisaties verzorgen door het hele land activiteiten om de Romeinse tijd weer even tot leven te brengen. Net als voorgaande jaren staat de week garant voor een grote variëteit aan activiteiten en evenementen in heel Nederland: lezingen, wandel- en fietstochten, tentoonstellingen, boekpresentaties, kinderactiviteiten, culinaire bijeenkomsten en meer.

Nacht van de Romeinen
De week wordt geopend tijdens de Nacht van de Romeinen op 28 april in en om Museum Het Valkhof in Nijmegen. Tijdens de Nacht proeven bezoekers van het leven in de Romeinse tijd. Er is cabaret, theater, muziek en er zijn diverse workshops. Radboud Universiteit Nijmegen verzorgt korte lezingen, in de Taverne is Romeins eten en drinken en overal in het museum komt de bezoeker Romeinen tegen, voor een praatje of een goed gesprek. Ook wordt één van de grootste geheimen van de oudheid onthuld… Wat deden de Romeinen eigenlijk 's nachts? Elders in het land vinden eveneens openingsfestiviteiten plaats.

Meer informatie en het programma volgen binnenkort op www.nachtvanderomeinen.nu.

Activiteiten in Zuid-Holland
Tijdens de Romeinenweek staat de Limes, de grens van het Romeinse Rijk, centraal. De ‘Nederlandse’ limes, wat op de nominatielijst staat voor om UNESCO Werelderfgoed te worden, loopt van Katwijk naar Millingen aan de Rijn.

Hou je van wandelen of fietsen? Dan zit je goed in de Romeinenweek. Er worden onder meer een Lange-Afstand-Wandelroute geopend (Limespad) en een Lange-Afstand-Fietsroute (Limesroute). 

Verder zijn er activiteiten in Zwammerdam (28 april), demonstraties Romeinse sport in het Archeon (28/29 april en 5/6 mei), knutselworkshops in het Rijksmuseum van Oudheden en een bijzondere 'bierwandeling' van Alphen aan den Rijn naar Bodegraven. Bekijk alle activiteiten op de website van de Romeinenweek.

Reacties

Er zijn nog geen reacties

Plaats reactie

Om spam te voorkomen, stellen wij u een eenvoudige vraag. Vult u alstublieft het antwoord hieronder in.