Ontdek de verhalen van Zuid-Holland

Dag van het Kasteel 2018

Kom ook naar de Dag van het Kasteel en beleef zestien prachtige landgoederen en buitenplaatsen in Zuid-Holland!

 

Op 21 mei, Tweede Pinksterdag, openen 16 kastelen, landgoederen en buitenplaatsen in Zuid-Holland de deuren voor het publiek met een bruisend activiteitenprogramma. Je kunt rondleidingen volgen, leren boogschieten, oude ambachten bekijken, genieten van theateroptredens en concerten,  de heerlijkste historische gerechten proeven en nog veel meer.

 

Alle kastelen en buitenplaatsen herbergen een schat aan verhalen. Spannende verhalen, kleine of grote verhalen, verhalen uit het verleden en hedendaagse verhalen. Befaamde verhalen, maar ook een heleboel verhalen die minder bekend zijn bij het grote publiek. Met Verborgen Verhalen Verteld beleef je op 21 mei 2018 deze minder bekende kanten van (het leven en werken op) kastelen en buitenplaatsen.

undefined

 

Iedere deelnemende locatie heeft een uniek programma. Je bent welkom een kijkje te komen nemen bij: Buitenplaats Berbice, Buitenplaats Beresteijn, 't huys Dever, buitengoed Dorrepaal, kasteel Duivenvoorde, de Gevangenpoort, buitenplaats Hofwijck, Kasteel Keukenhof, Klein Leeuwenhorst, buitenplaats Ockenburgh, landgoed Oostergeest, kasteel Oud Poelgeest, kasteel Oud Wasssenaar, kasteel van Rhoon, ruïne van Teylingen, buitenplaats Vroenhof, Huys te Warmont en Huis te Werve

Nu alvast verhalen ontdekken? Bekijk de korte films over o.a. de Tweede Wereldoorlog op Oud-Poelgeest, Klein Leeuwenhorst, Oostergeest, Huys te Warmont en Oostergeest. Of bekijk het bijzondere verhaal van de rozentuin op Berbice

Landelijke evenement
De Dag van het Kasteel is een landelijk evenement en wordt georganiseerd door de Nationale Kastelenstichting. Kijk op www.dagvanhetkasteel.nl voor een overzicht van alle deelnemende locaties.

 

Regio Zuid-Holland
In de regio Zuid-Holland wordt deelgenomen aan de Dag van het Kasteel met Hollands Buiten: een reeks prachtige landgoederen en buitenplaatsen die - evenwijdig aan de kustlijn - tussen Hillegom en Den Haag ligt. Deze Zuid-Hollandse deelname wordt mede mogelijk gemaakt door provincie Zuid-Holland en Fonds 1818. 

 

undefined

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties

Plaats reactie

Om spam te voorkomen, stellen wij u een eenvoudige vraag. Vult u alstublieft het antwoord hieronder in.