Ontdek de verhalen van Zuid-Holland

Erfgoedlijn Goeree-Overflakkee

Goeree-Overflakkee heeft een watergebonden landschap met vissersplaatsen en havenkanalen, duinen, dijken en slikken. Het eiland vertelt het verhaal van tradities en de zee, van leven met en tegen het water, zoals de Watersnoodramp van 1953. Er zijn ook bijzondere monumenten als fort Prins Frederik, de Menheerse Werf en de oude cichoreifabriek Ceres.

Provincie Zuid-Holland en Goeree-Overflakkee
De provincie Zuid-Holland heeft Goeree-Overflakkee aangewezen als één van zeven Erfgoedlijnen. Samen met gemeenten, ondernemers, natuur- en landschapsorganisaties en erfgoedinstellingen wil de provincie het verhaal van Goeree-Overflakkee bekendheid geven en het eiland op de kaart zetten. 

Mee doen?
Heeft jouw organisatie interesse om hieraan mee te werken? Neem contact op met Patty van der Kleij van de provincie Zuid-Holland, T 070 - 441 83 31 of e-mail. Lees ook het interview met Patty van der Kleij over de ambities van de Erfgoedlijn of bekijk de flyer (PDF). 

Voor deelnemers: logo's Erfgoedlijn + logo provincie ZH
Download hier het logo van de Erfgoedlijn Goeree-Overflakkee. Het logo van de provincie Zuid-Holland kun je hier downloaden.  

Meer over de werkwijze en de andere Erfgoedlijnen vind je hier